Tips voor veilig online winkelen, om voor de gek gehouden te worden, moet lezen

08-06-2020

Tips voor online winkelen - Uit een door Forrester uitgevoerd onderzoek bleek dat consumenten die online winkelen de neiging hebben om in de dagen voorafgaand aan vakanties vaker te winkelen dan normaal.

Degenen die profiteren van winst zijn niet alleen eigenaren van online winkels, maar ook "digitale criminelen", want hoe meer transacties er zijn, hoe groter de kans dat ze krijgen wat ze willen.

Hoe vermijd je deze manier van criminelen? Hier zijn 10 tips voor online winkelen om online goederen te kopen:

1. Onderzoek de website waar u winkelt

Deze eerste tips voor online winkelen moeten worden gedaan als u zoals online kleding winkelt op een website die u niet herkent. Controleer de telefoonnummers en andere contacten die door de verkoper zijn verstrekt, zoals BBM, Whatsapp, Chat, e-mail en anderen

Als het niet overtuigend is, bezoek dan de zoekmachine Google of Yahoo en voer vervolgens de naam van de website in. Zoek naar recensies van hun klanten. Als er iets misgaat, kunt u de site verlaten en een andere site zoeken die geloofwaardiger is.

2. Lees aandachtig het websitebeleid voor uw persoonlijke gegevens

Begrijp het beleid niet Er is een punt dat stelt dat de websitebeheerder persoonsgegevens aan andere partijen kan verstrekken.

Lees ook het teruggavebeleid voor artikelen. Omdat de gekochte artikelen fysiek niet zichtbaar zijn, moet er een garantie zijn als de verzonden goederen beschadigd zijn, kunt u het beschadigde artikel terugsturen en uiteraard moet het worden vervangen door een nieuw artikel of uw geld terug.

Controleer ook wie de kosten voor het retourneren van het artikel betaalt.

3. Controleer het goederenpakket door de productbeschrijving zorgvuldig te lezen.

Derde tips voor online winkelen. U moet op uw hoede zijn voor merkartikelen die met zeer grote kortingen worden verkocht.

4. Laat u niet gemakkelijk verleiden tot goedkope goederen

Haast u niet om verliefd te worden op het aanbod van goederen tegen lage prijzen die afkomstig zijn van e-mail, laat staan ​​om ID's en wachtwoorden te vragen zonder toestemming van de eigenaar van de e-mail. Dat is meestal het werk van spammers.

Maar pas op, spammers kunnen ook verleiden. Hij stuurde e-mails die afkomstig waren van goede bedrijven. De oplossing is om de website van de online winkel rechtstreeks te bezoeken door de domeinnaam in de browser te typen of via de Google-zoekmachine. Doe dit niet via e-mail of pop-upvenster, omdat het risico bestaat dat dit leidt tot valse links.

5. Zoek naar tekenen dat de website veilig is

Het bord heeft meestal de vorm van een afbeelding van een hangslot in de statusbalk (statusbalk) van de browser. Of gebruik het https: // protocol

Zie het websiteadres of webdomein wanneer u wordt gevraagd om gegevens en registratie-informatie in te voeren voor een creditcardnummer. Als het websiteadres van het protocol verandert van http in 'shttp' of 'https'. Dit betekent dat betalingsinformatie versleuteld en veiliger is.

6. Beveilig uw pc

Uw pc moet tenminste een antivirusprogramma hebben. Nog beter als je een anti-spyware en firewall hebt. Vergeet niet dat beveiligingssoftware regelmatig moet worden bijgewerkt, zodat uw pc wordt beschermd tegen de nieuwste bedreigingen. Stel het updateproces gewoon automatisch in.

7. Overweeg de betalingswijze

De zevende tips voor online winkelen. Betaling gebeurt meestal met een creditcard. Met een creditcard heeft u sterk bewijs dat u een transactie heeft uitgevoerd als het artikel niet is verzonden of het artikel niet overeenkomt met wat is besteld.

Maar vanwege wijdverbreide diefstal van creditcardnummers kunnen betalingen met systemen zoals PayPal, internetbankieren of rembours worden overwogen.

8. Controleer de totale prijs

Achtste tips voor online winkelen. De prijs van het artikel, plus de verpakkingskosten, plus verzending, als er korting is. Vergelijk de totale prijs van een online winkel met een andere online winkel.

9. Bewaar het bewijs van transactie

Bevat product- en prijsbeschrijvingen, bewijs van digitale transacties, evenals kopieën van e-mails tussen u en de verkoper.

10. Schakel uw pc uit na transactie

Als de pc is ingeschakeld, kunnen er 'criminelen' zijn die malware hebben geplant, de pc hebben beheerd en transacties hebben uitgevoerd.

Source : indozone.id

© 2020 Antony De Graaf. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin